image
Sursa foto: jurnal.md

Octavian Țîcu: Pentru a ușura falsificarea voturilor la alegerile locale, au fost inventați mai mulți candidați de umplutură

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a pregătit mai multe scenarii pentru alegerile locale din capitală în condițiile în care înțelege că victoria opoziției, reprezentată de Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor antioligarhice, va fi prima fisură în edificiul oligarhic. Declarația a fost făcută de istoricul și analistul politic Octavian Țîcu în cadrul unui interviu pentru cotidianul.md.

„Vladimir Plahotniuc și anturajul său înțeleg că victoria opoziției, reprezentată de Andrei Năstase, va fi prima fisură în edificiul oligarhic. Prin urmare, a elaborat câteva scenarii. Din multitudinea candidaților înscriși în cursa pentru Chișinău, contează de fapt trei: Ion Ceban, candidatul socialiștilor, Silvia Radu, „candidatul independent” al lui Plahotniuc și Andrei Năstase ”, a menționat editorialistul.

„Restul sunt elemente de decor, care au misiuni de îndeplinit, orgolii de reparat și imagine de bifat. Scenariul ideal pentru Plahotniuc este ca în turul doi de alegeri să iasă Ion Ceban și Silvia Radu, pentru că atunci, noi ca proștii, la fel ca și altă dată cu Dorin Chirtoacă, vom merge s-o alegem pe „fufă” că-i mai bună decât ciobanu”, a adăugat Octavian Țîcu.

Totodată, istoricul spune că „puterea va trebui să falsifice masiv voturile, pentru că Silvia Radu, la alegerile locale trecute, a luat vreo 2 mii de voturi, iar mai multe n-are de unde”.

„Pentru a ușura falsificarea voturilor, au fost inventați mai mulți candidați de umplutură (gen Codreanu 1, Codreanu 2, Apostolova, etc), care vor trebui să fărâmițeze votul lui Andrei Năstase și s-o facă pe Silvia Radu câștigătoare, la mustață și cu un pic mai mult, pentru un loc în marea finală. Tare primitiv scenariul ăsta, grețos, da’ ce contează? Important e să meargă”, a conchis Octavian Țîcu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: