image
Sursa foto: Getty Images

Neymar, criticat din nou de Pele: Imaginea sa a devenit negativă

Pele nu a ratat ocazia de a-l critica din nou pe cel mai valoros fotbalist brazilian al momentului, Neymar. Fostul mare fotbalist al Selecao l-a pus la zid pe starul lui PSG pentru desele simulări ale sale şi crede că doar renunţarea la acestea îl poate transforma în cel mai bun fotbalist al lumii.

"Întotdeauna am spus că Neymar va deveni un mare jucător. Ce s-a întâmplat însă în ultimii ani? A început să vrea să iasă în faţă în alt mod, nu marcând goluri, ci făcând tot felul de gesturi, simulând faulturi, complicând vieţile arbitrilor. Din acest motiv imaginea sa a devenit negativă. În ciuda tuturor acestor aspecte a rămas unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume", a declarat Pele.

Triplu campion mondial cu Brazilia şi dublu câştigător al Copei Libertadores cu Santos, Pele speră ca vorbele sale să-l readucă pe drumul cel bun pe Neymar.

"Un tată îşi educă fiul. Spun că este copilul nostru pentru că este considerat copilul lui Santos. Oamenii spun că îl critic prea des, însă fac asta doar pentru binele lui. Îi doresc tot binele şi voi face totul pentru a-l ajuta", a mai spus Edson Arantes do Nascimento "Pele", ajuns la 78 de ani.

"E dificil să-l aperi pe Neymar pentru toate lucrurile pe care le face în afară de a juca fotbal", a spus Pele, referindu-se la numeroasele simulări ale atacantului de la Paris Saint- Germain.

"Am vorbit cu el şi i-am amintit de abilităţile pe care le are. Am fost de două ori cu el în Europa şi i-am explicat că Dumnezeul fotbalului i-a dat un dar. De ce se complică?", a precizat triplul campion mondial.

Neymar (26 de ani) a devenit cel mai scump fotbalist din istorie după ce a fost cumpărat de la Barcelona, în 2017, pentru 222 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: