image
Sursa foto: Facebook

Tânărul moldovean împuşcat la Bistriţa şi-a revenit aproape în totalitate; Săptămâna viitoare urmează să fie externat

Tânărul din Republica Moldova, cunoscut fotograful în oraşul Odessa, care a fost spânzurat şi împuşcat de şase ori de un conaţional, şi-a revenit aproape în totalitate după ce a fost operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, România.

Medicii din Bistriţa au anunţat că urmează să-l externeze pe 24 aprilie, practic la zece zile după ce a fost la un pas de moarte. Gloanţele reţinute în corp erau în zona cervicală, toracică şi a braţului stâng.

La două zile de la operaţie, fotograful a fost transferat de la Terapie Intensivă, la secţia de Chirurgie, scrie Adevărul.ro.

Atacatorul are 40 de ani şi este din Republica Moldova şi mai are antecedente penale, de fapte comise cu violenţă. Acesta a fost prins la 180 de kilometri de locul în care a comis tentativa de crimă comiterea faptei. Asupra sa a fost găsită arma cu care a tras în colegul său.

Surse din anchetă au precizat pentru Adevărul.ro faptul că fotograful popular în Odessa a fost dus într-o casă în construcţie din localitatea Cepari, pentru a-l omorî. Agresorul ar fi încercat iniţial să-l spânzure de o grindă din casă, de la primul etaj, sugerează urmele găsite la faţa locului. De asemenea, în timp ce atârna de o funie, atacatorul a tras şi un foc de armă în gol, glonţul ieşind prin acoperiş.

Nu se ştie cum, fotograful a reuşit să scape din ştreang, a sărit de pe o terasă de la etajul I al clădirii şi a fugit pe câmp.

Atacatorul a tras asupra lui în timp ce fugea şi l-a nimerit de 6 ori. Cu toate acestea, acesta a reuşit să fugă pe un deal din apropiere, unde a fost găsit de localnicul ieşit să-şi are câmpul cu tractorul la ora 3.30 dimineaţa.

Arma folosită, cel mai probabil, este un pistol de origine rusească cu gloanţe cu calibrul de 7,62 de milimetri. Atacatorul a folosit un amortizor, spun anchetatorii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: