image
Sursa foto: jurnal.md

Noi detalii despre omorul celor doi minori, găsiți carbonizați în casă la Mereșeni, Hâncești; Suspectul a fost reținut

A fost reținut suspectul bănuit de omorul celor doi adolescenţi de 15 şi 17 ani, din Mereşeni, raionul Hîncești, care au ars, după ce casa în care se aflau a fost mistuită de flăcări.

Amintim că, tragedia a avut loc pe 25 noiembrie curent. În locuinţă au fost depistate cadavrele a doi minori de 15 şi, respectiv, 17 ani.

La fel, a fost găsit şi un tânăr de 18 ani, cu leziuni cranio-cerebrale, cauzate de un obiect dur contondent, ultimul fiind internat în stare gravă în Secţia Reanimare a spitalului din Hânceşti.

În timpul cercetării s-a stabilit că, de la domiciliu au dispărut telefoanele mobile ale victimelor şi un topor. 

Pentru stabilirea circumstanţelor cazului, a fost creat un grup de lucru, format din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi de investigaţii ai IP Hânceşti. De asemenea, a fost iniţiată o cauză penal pentru omorul intenţionat a două persoane minore.

În cadrul acestei cauze penale a fost dispusă efectuarea mai multor acţiuni de urmărire penală, inclusiv: expertiza medico-legale a cadavrelor, expertiza dactiloscopice a bunurilor ridicate în cadrul cercetării la faţa locului şi altele.

În urma acţiunilor de urmărire penală şi de investigaţie, aseară a fost identificat şi reţinut preventiv, pentru 72 de ore, un locuitor al satului Caracui, în vârstă de 23 de ani.

Urmare a percheziţiei efectuate la domiciliu suspectului, au fost predate benevol telefoanele mobile ale victimelor.

Totodată, a fost depistat şi ridicat un topor, care se presupune a fi obiectul comiterii crimei.

Fiind audiat, acesta şi-a recunoscut vina, declarând că, cunoscuse victimele prin intermediul reţelelor de socializare, după care s-au înţeles să se întâlnească pe 24 noiembrie, la domiciliul uneia dintre acestea din satul Mereşeni, unde s-au distrat şi servit băuturi spirtoase.

În urma unor neînţelegeri, între ei s-ar fi iscat un conflict, bănuitul le-a aplicat celor trei victime câteva lovituri de topor în regiunea capului, după care a incendiat casa. În continuare, acesta a aruncat toporul şi a plecat acasă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: