image
Sursa foto: captură

Google sărbătoreşte 20 de ani de existenţă cu un doodle aniversar

Compania Google marchează joi împlinirea a 20 de ani de existenţă printr-un doodle aniversar publicat pe pagina principală a popularului său motor de căutare, potrivit Press Association.

Data de naştere a Google este considerată 4 septembrie - când a fost fondată corporaţia americană - însă 27 septembrie este ziua în care a fost publicat primul Google Doodle, o reinterpretare a logoului clasic de pe pagina principală a motorului de căutare cu ocazia anumitor evenimente speciale.

Doodle-ul aniversar întâmpina joi internauţii care accesează Google cu un videoclip care prezintă cele mai populare căutări din ultimii 20 de ani.

"Acum aproximativ 20 de ani, doi doctoranzi de la Stanford au lansat un nou motor de căutare cu misiunea curajoasă de a organiza informaţia din lumea întreagă şi de a o face accesibilă şi folositoare", se spune într-un articol postat pe blogul companiei.

"Deşi s-au produs multe schimbări de-a lungul anilor, printre care şi posibilitatea de a face căutări în peste 150 de limbi şi în mai mult de 190 de ţări, Google doreşte să construiască în continuare produse utile tuturor. Doodle-ul video de astăzi este o incursiune pe drumul amintirilor, explorând cele mai populare căutări din ultimele două decenii", se mai spune în articol, scrie Agerpres.

La începutul săptămânii, compania a anunţat o serie de actualizări la motorul de căutare, printre care un flux de articole şi videoclipuri personalizate conform intereselor utilizatorilor, precum şi căutări de imagini îmbunătăţite cu ajutorul inteligenţei artificiale.

"Să oferim un acces mai larg la informaţie este fundamental pentru activitatea noastră şi sunt mereu tot mai multe feluri prin care-i putem ajuta pe oameni să acceseze informaţia de care au nevoie", a spus Ben Gomes, vicepreşedintele companiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: