image
Sursa foto: captură

Matei Dobrovie, USR: „Spunem ferm că-l susţinem pe Andrei Năstase la alegerile din Chişinău”

„Acest an este crucial pentru Republica Moldova. România trebuie să susţină foarte puternic actorii pozitiv ai schimbării în Republica Moldova, care înseamnă ONG-uri, înseamnă o societate civilă puternică, înseamnă o presă puternică, înseamnă partidele noi. Este important să susţinem două dimensiuni, pentru a ajunge la îmbunătăţirea nivelului de trai din Republica Moldova. Aceste două dimensiuni sunt deoligarhizarea şi europenizarea”, a declarat deputatul român Matei Adrian Dobrovie în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Chişinău, după o vizită.

„Republica Moldova, în momentul de faţă, este un stat capturat. Politica românească faţă de Republica Moldova a fost legată, până acum, de susţinerea oligarhului Plahotniuc şi acest lucru a fost dăunător, a dus la scăderea încrederii în România. Mai mult, orice susţinere pentru un regim corupt şi marcat de sărăcie, dintr-o ţară din care pleacă mulţi locuitori, duce la un rezultat pe care România nu şi-l doreşte, şi anume la venirea proruşilor la putere. Deoligarhizarea înseamnă eliminarea acestui sistem”, a mai menţionat politicianul de la Bucureşti.

Totodată, Matei Adrian Dobrovie a spus că, la moment, situaţia din Republica Moldova este foarte complicată: „Avem pe de-o parte erodarea democraţie, pe de altă parte avem sistemul mixt, care favorizează actualul binom Plahotniuc-Dodon. Din păcate, România, prin partidul de guvernare PSD, susţine acest regim Plahotniuc, există o frăţie între PD şi PSD. Mai mult, în ultima vreme, există o tentaţie de a fi preluat modelul lui Plahotniuc şi în România, de către Dragnea”.

În context, Radu Mihail, membru al Biroului Național USR şi senator de Diasporă, a declarat că „am găsit momentul când trebuie să investim în Republica Moldova. Vrem să înţelegem cum putem să ne implicăm mai eficient pentru a sprijini cetăţenii români din Republica Moldova. Un al doilea obiectiv ar fi să delegăm modalităţile prin care prezenţa noastră poate fi mai eficientă şi să ajungem la un nivel de vizibilitate suficient la Chişinău. Forţele politice care împărtășesc valorile pe care le are USR-ul. Ne-am întâlnit cu cele trei partide proeuropene, Platforma DA, PAS, PLDM. Am fost foarte mulţumit să vedem că există o dinamică pozitivă către o colaborare pentru formarea unei forţe importante capabilă să guverneze altfel Republica Moldova, totul trecând prin alegerile locale şi cele din toamnă”,.

Totodată, Matei Adrian Dobrovie şi-a reconfirmat susţinerea pentru candidatul comun al forţelor antioligarhice la alegerile din 20 mai.

„Spunem ferm că-l susţinem pe Andrei Năstase la alegerile din Chişinău”, a afirmat deputatul român.

Spre finalul conferinţei, parlamentarul de la Bucureşti a menţionat că se va lucra şi la dezvoltare spaţiului informaţional comun.

Noutăţile partenerilor

comentarii: