image
Sursa foto: privesc.eu

Rodica Berdilo, apărată de CSM; Membrii instituției: „Presiunea exterioară asupra judecătorilor este inadmisibilă”

Rodica Berdilo, judecătoarea care a dictat invalidarea alegerilor din Chișinău, s-a plâns la Consiliul Superior al Magistraturii pe marginea comentariilor, pe care le-a primit în urma hotărârii sale. Berdilo a expediat un demers de apărare a reputației sale profesionale și a întregului sistem judecătoresc. Membrii instituției au dezbătut chestiunea cu ușile închise și au decis să spună că orice presiune exterioară asupra judecătorilor este inadmisibilă. Președintele CSM, Victor Micu, s-a eschivat de la un comentariu privind întregul val de acuzații la adresa tuturor judecătorilor, care au invalidat scrutinul.

De la examinarea subiectului s-a abținut membrul CSM, președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, el fiind unul dintre judecătorii care a menținut la CSJ decizia Rodicăi Berdilo de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Berdilo nu s-a prezentat la Consiliul Superior al Magistraturii.

Subiectul a fost dezbătut cu ușile închise, publică fiind doar decizia CSM-ului.

Întrebat ulterior de ce discuțiile nu au fost publice, președintele Consiliului Superior al Magistraturii Victor Micu ne-a spus că este dreptul CSM-ului de a decide asupra caracterului dezbaterilor.

Nici învinuirile potrivit cărora șeful PD, Vladimir Plahotniuc, ar sta în spatele deciziilor din justiție nu au fost comentate.

Nici Vladimir Plahotniuc nu a comentat subiectul. Anterior, judecătorii vizați au respins toate acuzațiile ce li s-au adus.

Săptămâna trecută, pe pagina de Facebook a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, Rodica Berdilo a postat un mesaj în care a declarat că persoanele care îi aduc acuzați umilesc imaginea justiției și că și-a făcut meseria conform legii. "Îmi dau seama ce-am făcut, am respectat legea și vă promit că așa voi continua să fac", a mai scris Rodica Berdilo. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: