image
Sursa foto: Jurnal.md

Alți trei directori de la ANRE, inclusiv Copaci, și-au dat demisia; Comisia economie anunță concurs pentru funcțiile vacante

Parlamentul a aprobat încetarea mandatelor a trei directori ai Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică începând din martie 2019.

Este vorba de Tudor Copaci, care deține funcția de director general al ANRE, Sergiu Ciobanu și Octavian Lungu. Toți au scris cereri de demisie.

Comisia economie, buget și finanțe a anunțat deja organizarea unui concurs public pentru selectarea candidaților care pot depune dosarele până pe 16 ianuarie.

Candidații trebuie să aibă experienţă de lucru de cel puţin 10 ani, dintre care cel puţin 3 ani în funcţii de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE.

Totodată, aceștia trebuie să aibă o reputație ireproșabilă.

La ședința Parlamentului din 30 noiembrie, deputații au aprobat cererile de demisie a altor doi directori din cadrul Consiliului de administrație al ANRE, Ghenadie Pârțu și Iurie Onica, care la fel au indicat motive personale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: