image
Sursa foto: Jurnal.md

Dolarul se apreciază față de toate monedele, după datele care au arătat o nouă creștere a inflației în SUA

Dolarul se apreciază susținut, joi dimineața, față de toate monedele, după datele care au arătat o nouă creștere a inflației în SUA. Acest lucru pune sub semnul întrebării atât scăderea dobânzilor, cât și realegerea lui Joe Biden.

The Wall Street Journal scrie că, după ce inflația în SUA s-a întors la 3,5%, nu se mai pune problema “când” ci “dacă” Rezervele Federale (Fed) vor mai scădea în acest an dobânzile de referință, potrivit Biziday.

În același timp, Financial Times arată că inflația stabilă la un nivel mic în Europa creează o perspectivă în care Banca Centrală Europeană ar putea reduce dobânzile mai devreme decât Fed, ceea ce ar putea determina o apreciere a dolarului față de euro. Asta dacă cele două instituții nu se înțeleg într-o coordonare a politicilor lor monetare.

După anunțarea cifrelor de inflație, președintele american Joe Biden s-a simțit dator să apere performanțele economice ale administrației sale, arătând că prețurile vin de la o creștere anuală de 9% în 2021.

În ciuda investițiilor puternice și a revenirii economice înaintea celorlalte țări industrializate, percepția americanilor este aceea că economia ar fi performat mai bine în perioada președinției lui Trump, când bursele au crescut mai ales datorită unor relaxări fiscale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: