image
Sursa foto: sport.es

Messi şi-a dat acordul: Barcelona declară război Madridului; ăsta e primul transfer al catalanilor în iarnă

Barcelona şi-a stabilit prioritatea pentru perioada de transferuri din iarnă: găsirea unei soluţii pentru flancul stâng al defensivei, acolo unde Jordi Alba nu are o rezervă pe măsură.

Problemele au devenit evidente în meciul cu Leganes, pierdut de catalani cu 2-1, când Valverde a încercat să-l menajeze pe Jordi Alba şi l-a titularizat pe belgianul Thomas Vermaelen, de meserie fundaş central.

Vermaelen nu a dat deloc satisfacţie în special pe faza ofensivă, iar Valverde vrea să aibă o soluţie viabilă pentru flancul stâng, pentru situaţiile în care nu se va putea baza pe Jordi Alba sau va dori să-l menajeze pe internaţionalul spaniol.

Lovitură pentru Atletico

Don Balon anunţă că Barcelona are deja o variantă, iar mutarea se va face aproape sigur în iarnă, pentru o sumă infimă. Ţinta catalanilor este brazilianul Filipe Luis (33 de ani), de la rivala Atletico Madrid. Luis a intrat în ultimul an de contract cu Atletico şi şi-ar fi dorit să plece din vară, dar nu a fost lăsat de Diego Simeone. În iarnă, madrilenilor le va fi extrem de greu să-l mai bloche pe brazilian.

Conform sursei citate, Leo Messi şi-a dat deja acordul pentru aducerea lui Filipe Luis, jucător cu experienţă în La Liga şi care ar accepta statutul de rezervă la Barcelona.

Luis a fost titular în 5 din cele 6 partide disputate de Atletico în La Liga în acest sezon, însă îl are rival pe post pe campionul mondial Lucas Hernandez, titular în naţionala Franţei la CM 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: