image
Sursa foto: rtv.net

Al treilea examen de BAC: Peste 16 mii de candidați au avut de susținut proba la limba străină

Al treilea examen de bacalaureat s-a desfășurat astăzi în toată țara. Peste 16 mii de candidați au avut de susținut proba la limba străină. Dacă unii au spus că testele nu au fost dificile, alții erau conștienți că vor veni și la sesiunea suplimentară, deoarece azi nu au fost destul de pregătiți pentru a lua o notă de trecere.

După aproape o oră de la începerea examenului, de centrul de bac s-a apropiat o elevă, dar nu a fost lăsată să intre. Pentru că a întârziat, ea va susține proba în sesiunea suplimentară din iulie. Din totalul de 16 mii de candidați, peste 10 mii au ales să dea testul la limba engleză. Este și cazul lui Pavel, care a ieșit primul din sala de examen.

Și alți elevi era bucuroși că s-au descurcat.

În opinia unor elevi, cea mai grea parte a testului a fost eseul, iar când s-a trecut la comunicarea într-o limbă străină, lucrurile s-au complicat și mai mult. Puțini dintre candidați au acceptat să discute cu noi în engleză sau franceză.

Dacă unii se așteaptau să treacă testul din prima, alții erau conștienți că vor veni și la sesiunea suplimentară. Alți absolvenți de liceu au avut de dat examenul la spaniolă, italiană sau germană. Sesiunea de bacalaureat 2018 se desfășoară între 5 și 22 iunie. Au fost admiși 18 mii 150 de candidați. Dintre aceștia, peste 3 mii sunt restanțieri din anii trecuți. Verificarea lucrărilor va fi efectuată până pe 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de bacalaureat pe 27 iunie. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: