image
Sursa foto: polițiacapitalei.md

Minora de nouă ani, care acum câteva zile era căutată de poliție, a fost răpită de fratele său

Minora de nouă ani, din capitală, care acum câteva zile era căutată de poliție și rude, a fost răpită chiar de fratele său și de un prieten al acestuia. Cei doi au fost reținuți, iar acum riscă până la 13 ani de pușcărie.

Băieții, ambii de 16 ani, au acționat după un plan bine pus la punct. Fratele minorei a închiriat un apartament în capitală și a făcut în așa fel ca fetița să nu-și dea seama că este în pericol. În noaptea dispariției aceasta a dormit în apartament.

Căutările au început pe 10 octombrie. Poliția a fost alertată în jurul orei 20:45 chiar de fratele fetei dispărute. Acesta a spus că copila a ieșit la ora 14:00 în curte, sectorul Ciocana, pentru a se juca și nu s-a întors acasă.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că este vorba despre o răpire cu șantajarea ulterioară a rudelor pentru o remunerare.

„Pe telefonul mamei la orele 16:02 și 21:02, a venit un mesaj în care se spunea: „Dacă vreți să vă vedeți fiica dvs. înapoi, aveți o oră să aduceți 3500 de euro la Mircea cel Bătrân 5/3 într-o pungă neagră între etajul 15 și 16 pe scările de siguranță”, afirmă Corneliu Groza, șeful Poliției Capitalei. Același mesaj spunea că în cazul care apelați la poliție fata va avea de suferit.

Mama nu a reacționat la primul apel pentru că era la serviciu. Cel de-al doilea a fost transmis când poliția era la fața locului. Atunci s-a decis transmiterea banilor, ei au fost plasați sub supraveghere în locul indicat.

În blocul cu pricina a fost prins și primul minor implicat în răpire care a venit după bani. Ulterior a fost reținut al doilea infractor fiind salvată și fetița.

Bănuiții își recunosc vina parțial.

Fetița nu a avut de suferit. Fratele acesteia nu este la prima abatere de la lege, acesta a mai comis infracțiuni anterior.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: