image
Sursa foto: libertatea.ro

Uraganul Dorian a ajuns în categoria 4; Florida, următoarea țintă

Uraganul Dorian, ridicat la categoria 4, se îndreaptă spre coastele estice ale statului american Florida, urmând să lovească ţărmul la sfârşitul acestei săptămâni şi începutul săptămânii viitoare, informează DPA, citată de Agerpres.

Potrivit prognozelor, furtuna va lovi Florida cu rafale puternice de 113 kilometri pe oră pe măsură ce se va intensifica în apropiere de centrul şi nord-vestul Bahamas vineri şi sâmbătă, a precizat joi Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din SUA (NOAA).

„Dorian se menţine, conform prognozelor, un uragan major pe măsură ce se apropie de coastele Floridei la sfârşitul acestei săptămâni”, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie cu sediul în oraşul Melbourne, Florida.

„Incertitudinea în ceea ce priveşte traiectoria exactă a furtunii rămâne ridicată şi, din acest motiv, îndemnăm pe toată lumea să se pregătească de un potenţial impact”.

În statul Florida a fost decretată încă de miercuri stare de urgenţă. Preşedintele american Donald Trump şi-a anulat vizita prevăzută în Polonia din cauza apropierii uraganului Dorian de coastele Statelor Unite.

În locul său, va merge vicepreşedintele SUA, Mike Pence, care va participa la ceremoniile ce marchează 80 de ani de la începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, odată cu invadarea Poloniei de trupele naziste. „Este foarte important ca eu să rămân aici”, a declarat Donald Trump în faţa Casei Albe.

„Această furtună pare că va fi una foarte, foarte mare într-adevăr”. Donald Trump era aşteptat să ajungă în Polonia duminică. Uraganul Dorian a evitat în mare parte teritoriul american Puerto Rico, care se află încă în proces de reconstrucţie după devastatorul uragan Maria din 2017, şi a lovit miercuri Insulele Virgine Americane şi Insulele Virgine Britanice.

Puerto Rico se află în continuare în raza de acţiune a ”cozii” uraganului Dorian, care a provocat ploi torenţiale şi inundaţii în anumite regiuni, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie din San Juan, Puerto Rico. În acest weekend, riscul unei furtuni devastatoare se va menţine în nord-vestul statului Bahamas.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: