image
Sursa foto: Profimedia

Cum a clădit Guardiola supremația lui Man. City pe dramele cu Real Madrid și cu Chelsea

”Am senzația că am terminat treaba”, a fost o parte a declarației lui Pep Guardiola după ce a cucerit Campionatul Mondial al Cluburilor, pe 22 decembrie, după 4-0 cu Fluminense.

Dar nu a fost singurul lucru prin care a atras atenția, iar afirmațiile sale probabil că i-au pus pe gânduri pe suporteri și pe unii dintre cei implicați în momente în care au suferit mari înfrângeri.

Pentru că un rezultat negativ chiar poate fi folosit în victoriile pe care le pregătești. Iar Guardiola a dat drept exemple marile tragedii suferite de Manchester City înainte să cucerească Liga Campionilor în 2023.

Le-am spus jucătorilor că motivul pentru care suntem aici nu este Istanbulul, nu este Inter Milano (n.r. echipă pe care a învins-o cu 1-0 în finala UCL din 2023).

Motivul pentru care suntem aici este Monaco, Liverpool, Tottenham, Lyon ... Este finala cu Chelsea pe care am pierdut-o (n.r. finala UCL din 2021,0-1 cu Chelsea) și înfrângerea din ultimele minute împotriva Madridului (1-3 cu Real, după ce în minutul 90 City conducea cu 1-0, iar în tur fusese 4-3).

M-a durut la vremea respectivă, dar nu mai doare acum. Asta ne-a ajutat să învingem Inter Milano (n.r. 1-0 în finala din 2023). Este un proces. Marile cluburi sunt obișnuite cu așa ceva, dar pentru noi a fost ceva nou. Să simțim că putem, să credem că putem câștiga peste tot, că putem câștiga...”, a declarat Guardiola într-unul dintre interviurile de după victoria cu Fluminense, citat de Mundo Deportivo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: