image
Sursa foto: dse.md

Digul de la Crocmaz, completat cu încă 7500 de saci cu nisip; Vor proteja satul de creştere nivelului apei în râul Nistru

Pe parcursul zilei de 26 mai, de către conducerea și angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI au fost coordonate forțele și mijloacele, monitorizate lucrările de consolidare a digului din preajma satului Crocmaz spre direcția satului Tudora, unde s-a lucrat pe mai multe sectoare.

Pe digul cu lungimea de 3 km au mai fost instalaţi 7500 de saci cu nisip, care vor proteja localitatea de creştere nivelului apei în râul Nistru.

Înălţimea digului fortificat este de până la un metru, iar salvatorii, ostaşii şi carabinierii au consolidat barajul  cu argilă şi prundiş pe parcursul zilei de ieri pe o distanţă de 650 m.

Astăzi lucrările vor continua iar specialiştii urmează să consolideze digul cu alţi 2100 saci cu nisip.

 De către angajații Administrației de stat a drumurilor au fost formate două platforme de manevrare a tehnicii şi au  fost transportaţi 1900 m3 de argilă și prundiș.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în continuare monitorizează punctele de observare a nivelului apei pe râurile Nistru și Prut și efectuează verificarea mai multor sectoare cu pericol, precum și sensibilizează populației cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor.

În total pentru preîntâmpinarea riscului de inundații în tabăra de câmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sunt utilizate 97 unități de tehnică.

Amintim că la data de 24 mai 2019, la IGSU  a fost activată Celula de criză cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției ”Apele Moldovei”, Agenției ”Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: