image
Sursa foto: Getty Images

Răsturnare de situaţie şi în Marea Britanie: Partidul Conservator, pe locul patru în alegerile europarlamentare

Partidul Conservator, condus de prim-ministrul britanic Theresa May, s-a clasat pe locul patru în cadrul alegerilor europarlamentare organizate în Marea Britanie, pe primul loc fiind clasat Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, relatează Mediafax.

Din primele estimări, Partidul Brexit se situează pe primul loc, după ce a obţinut 31,6% dintre voturile exprimate.

Pe locul doi s-a clasat Partidul Laburist, condus de Jeremy Corbyn, cu 19,1% dintre voturile exprimate, iar pe locul trei se situează Liberal Democraţii, cu 18,9% dintre voturi.

Partidul Conservator, condus de prim-ministrul britanic Theresa May, a obţinut doar 12,4% dintre voturi, fiind situat pe locul patru. Partidul Conservator ar urma să deţină doar zece locuri în Parlamentul European.

Alegerile din Marea Britanie au fost organizate joi.

Alegerile europarlamentare în Marea Britanie sunt organizate în contextul în care Guvernul britanic şi Consiliul European au convenit să amâne Brexitul până la 31 octombrie 2019. De asemenea, prim-ministrul Theresa May a anunţat că îşi va da demisia în data de 7 iunie.

Marea Britanie urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie. Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: