image
Sursa foto: captură

Contramanifestație marca Șor la Judecătoria Orhei, unde au mers susținătorii lui Gheorghe Petic // VIDEO

Susținătorii lui Gheorghe Petic, președintele Organizației teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr, au mers astăzi la Orhei, în semn de sprijin, însă au fost împiedicați de o mulțime adusă de reprezentanții lui Șor.

Aceștia au venit în fața Judecătoriei din Orhei cu lozinci și pancarte denigratoare la adresa lui Gheorghe Petic, dar și împotriva opoziției. Mulți dintre aceștia nici nu știau pentru ce au venit acolo, după cum se vede din imaginile video.

„O mulțime adusă de susținătorii lui Șor. Sunt gata să se confrunte direct cu niște oameni normali care au venit să-și susțină camaradul”, a menționat secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan.

„E strigător la cer ceea ce se întâmplă, este doar o învinuire, o bănuială, pe care nimeni nu a confirmat-o. Fiecare cetățean are dreptul la prezumția nevinovăției. Sentința de vinovăție să fie dată în sala de judecată, nu în stradă. Oamenii sunt duși în eroare, nu știu la ce au ieșit”, a menționat și fosta judecătoare Domnica Manole.

Precizăm că Gheorghe Petic a fost reținut la data de 12 octombrie, în centrul orașului Ungheni, fiind învinuit de viol. Dosarul pe numele acestuia a fost calificat de lideri de opinie și reprezentanți ai opoziției drept o răfuială a regimului cu activistul după ce acesta a făcut mai multe dezvăluiri despre contrabanda cu țigări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: