image
Sursa foto: asia.nikkei.com

Coreea de Nord a tras două rachete „de avertisment” pentru Coreea de Sud

Coreea de Nord a anunțat că recentele sale teste cu rachete constituie un „avertisment solemn” pentru Coreea de Sud, care are programate exerciţii militare comune cu Statele Unite, luna viitoare.

Presa oficială a regimului nord-coreean scrie că au fost lansate două noi arme tactice. Dictatorul de la Phenian a supervizat personal testele şi s-a declarat satisfăcut.

Nu a trecut nici măcar o lună de la întâlnirea dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, în zona demilitarizată dintre cele două Corei, în care s-a stabilit reluarea discuţiilor pentru denuclearizarea peninsulei.

Acum, Phenianul avertizează că acest lucru nu se va întâmpla dacă manevrele militare prevăzute în august vor avea loc.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al armatei sud-coreene, citat de Mediafax, a transmis că ambele rachete cu rază scurtă de acțiune lansate joi dimineață de Coreea de Nord au zburat pe o distanță de peste 600 de kilometri.

Coreea de Sud și Statele Unite au emis o constatare comună a testului balistic. Conform documentului, cele două rachete lansate sunt un model noi de proiectil cu rază scurtă de acțiune, care are caracteristici similare cu racheta rusească SS-26 Iskander.

Inițial, armata sud-coreeană a transmis că prima rachetă a zburat pe o distanță de aproximativ 430 de kilometri, iar a doua aproximativ 690 de kilometri, înainte de a se prăbuși în Marea Japoniei.

Testul Phenianului este primul de acest tip după ce președintele american, Donald Trump și omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, au convenit să discute din nou despre denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: