image
Sursa foto: vidi.hr

Câştigător al Premiului Nobel: Până în 2050 vom descoperi viaţă extraterestră

Didier Queloz, unul dintre cei trei câştigători ai Premiului Nobel pentru Fizică din acest an, este convins de faptul că există viaţă extraterestră şi că am putea să o găsim înainte de anul 2050.

„Nu cred că suntem singurele entităţi vii din Univers”, a declarat Didier Queloz, profesor la Universitatea din Geneva şi la Universitatea din Cambridge. „Sunt mult prea multe planete, prea multe stele şi, în plus, chimia este universală. Fenomenele chimice care au dus la apariţia vieţii aici trebuie să fi avut loc şi în altă parte”, a mai adăugat acesta.

În cadrul unui interviu citat de către The Telegraph, Queloz este de părere că în 100 de ani oamenirea va identifica indicii clare ale vieţii extraterestre. Totuşi, el este de părere că un orizont de doar 30 de ani va fi suficent pentru construirea unui dispozitiv care va putea identifica semnăturile biochimice ale vieţii de pe alte lumi.

După cum subliniază reporterii de la Futurism, Didier Queloz nu este singurul savant care se bucură de notorietate publică care a adus recent în discuţie posibilitatea existenţei altor forme de viaţă în Univers. Unul dintre aceştia este Gilbert Levin, fost cercetător al NASA, care într-un editorial pentru Scientific American explică că am întâlnit deja viaţa extraterestră, pe Marte în anii '70.

Didier Queloz a primit Premiul Nobel pentru Fizică împreună cu James Peebles şi Michel Mayor. Acest premiu reprezintă recunoaşterea muncii depuse împreună cu Mayor în astronomie, împreună descoperind o exoplanetă care orbitează în jurul unei stele asemănătoare Soarelui pe care îl orbitează Pământul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: