În total, sunt propuse zece proiectele de legi și hotărâri, iar pe această pagină găsiți explicată esența lor și argumentele care au stat la baza înaintării lor.

Este vorba de proiectul de hotărâre privind recunoașterea caracterului captiv al statului printr-o hotărâre de Parlament, eliberarea din funcție a directorului SIS, a membrilor CEC, a guvernatorului BNM, a procurorului general, a șefului CNA.

De asemenea, blocul ACUM propune modificarea legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul de vot proporțional, îmbunătățit conform recomandărilor Comisiei de la Veneția; Legea Magnitsky; anularea legii cetățeniei prin investiție.

Pachetul antioligarhic propune și crearea unor comisii parlamentare de anchetă pentru Laundromat, pentru stabilirea consecințelor implementării legii privind amnistia capitalului, precum și pentru investigarea furtului miliardului, cu obligarea prezentării de către BNM a raportului Kroll 2.