image
Sursa foto: Privesc.eu

Maia Sandu: Fabrica din troli guvernamentali ai PD a lansat un război informațional în stilul Kremlinului

Fabrica din troli guvernamentali ai PD a lansat un război informațional în stilul Kremlinului, funcționând după aceleași tipare ca și cele folosite pentru a influența rezultatele alegerilor în SUA, dar și ale referendumului din Marea Britanie.

Sunt declarațiile copreședintelui blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maia Sandu.

„Cu fiecare zi cu cât ne apropiem de ziua alegerilor, acestea seamănă tot mai mult cu o șarlatanie, nu cu alegeri libere și corecte. În fiecare zi, suntem martorii a nenumărate abuzuri comise de PD și sateliții săi – mituirea alegătorilor, folosirea resurselor administrative, nedeclararea banilor prin care se finanțează campania, obstrucționarea votului a tot mai mulți cetățeni. Dar cea mai mare pacoste a acestor alegeri o reprezintă dezinformarea, știrile false. Regimul cheltuie milioane pe fabricarea și distribuirea minciunilor pentru ca să zăpăcească oamenii, ca să le obțină votul prin minciună” a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă.

Potrivit președintei PAS, la asta lucrează „holdingul lui Plahotniuc, finanțat din banii furați de la cetățeni, lucrează zi și noapte, la fel ca și televiziunile lui Dodon, finanțate din offshore”.

„Minciuna și știrile false au invadat și spațiul online. Armate de troli au fost folosite în această campanie pentru a denigra opoziția și pentru a cânta osanale regimului, încercându-se astfel influențarea deciziei alegătorilor. Aceste încercări de manipulare sunt inspirate direct din arsenalul de luptă al Kremlinului împotriva democrației din Vest. Fabrica din troli din Republica Moldova funcționează după aceleași tipare ca și cele folosite pentru a influența rezultatele alegerilor în SUA, dar și ale referendumului din Marea Britanie”, a adăugat Maia Sandu.

Președinta PAS s-a referit și la faptul că Facebook a anulat 20 de pagini false și peste 160 de conturi false și care spune, în comunicatul său, că multe din aceste conturi erau administrate de angajați ai Guvernului.

„Cetățenii plătesc angajații Guvernului să elaboreze politici și legi care să le facă viața mai bună. Ei scornesc minciuni și le folosesc împotriva noastră. În aceste condiții, alegerile din RM nu se deosebesc cu nimic de alegerile din Rusia, de exemplu, care nu sunt recunoscute de comunitatea internațională”, a spus politiciana.

„Josniciile regimului nu se termină aici. După ce trolii au fost deconspirați, regimul a trecut la metode mai primitive. PD-iștii au fabricat un video și poze prin care încearcă să demonstreze că eu sunt lesbi. Nu sunt nici în video, nici în poze și nici lesbi. Mai mult, acest video e filmat în Munchen, în care eu nu am fost niciodată. Minciuna asta și altele nu sunt îndreptate doar împotriva mea, ci împotriva cetățenilor”, a comentat Maia Sandu.

La rândul său, Sergiu Litvinenco, candidat ACUM în circumscripția națională, a declarat că în această campanie se constată o utilizare halucinantă a resurselor administrative de către PD.

„Zilnic o bună parte din funcționarii de stat, din bani publici, în timpul orelor de serviciu și cu automobile de serviciu, merg alături de liderii PDM în teritoriu. Astăzi vom depune la CEC cel puțin șapte contestații în raport cu aceste acțiuni. Vom cere retragerea PD din cursa electorală. Facebook a făcut practic tot ce trebuia să facă autoritățile moldovenești, care sunt incapabile. A spus că e vorba de o rețea care a acționat concertat, în cadrul Guvernului”, a remarcat Sergiu Litvinenco.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: