image
Sursa foto: The Sun

Wenger rămâne în Premier League şi va avea acelaşi salariu ca şi la Arsenal

Arsene Wenger nu va rămâne prea mult fără loc de muncă, după ce va părăsi Arsenal la finalul sezonului, după 22 de ani pe banca "tunarilor". Patronul de la Everton, Farhad Moshiri, e gata să-l aducă pe francez pe Goodison Park și chiar să-i plătească același salariu, 9,1 milioane de euro pe sezon.

Wenger ar urma să-l înlocuiască pe Sam Allardyce, al cărui contract mai este valabil un an. "Big Sam" a semnat în ianuarie cu Everton, pentru un an și jumătate.

Imediat după ce a anunțat că părăsește Arsenal, Wenger a precizat că a fost bombardat cu oferte.

"Creierul meu are nevoie de muncă, iar eu am o mare experiență în fotbal și în management. Ce voi face în continuare? Nu știu încă, dar voi munci. Nu vreau să mă gândesc la oferte acum. Îmi place iarba verde și îmi place să pășesc pe ea în fiecare dimineață. Nu știu dacă asta voi face în noul meu joc, dar e posibil", a spus Wenger.

Campioana Franței, PSG, este una dintre posibilele destinații pentru Wenger, la fel ca și AS Monaco, fosta sa echipă, unde ar urma să-l înlocuiască pe Leonardo Jardim.

Interes există și din China, dar există și posibilitatea ca Wenger să ajungă în Japonia, acolo unde ar urma să-l ajute pe Akito Nichino, pe termen scurt, la Cupa Mondială din această vară. Mai mult, atât FIFA, cât și UEFA au studiat posibilitatea de a-l coopta pe Wenger într-o funcție și de a se folosi de uriașa sa experiență.

Antrenorul de 68 de ani și-a luat rămas bun de la fani duminică, pe stadion propriu, și a insistat că va continua să antreneze, după cei 22 de ani pe banca "tunarilor".

Cu tehnicianul francez pe bancă, Arsenal a disputat 827 de meciuri, a câştigat 474, a pierdut 153 şi a marcat 1.556 de goluri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: