image
Sursa foto: nytimes.com

BERD se așteaptă să investească 1,5 miliarde de euro în Ucraina în acest an

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) se aşteaptă să investească 1,5 miliarde de euro în Ucraina în acest an, a declarat miercuri pentru Reuters o sursă de rang înalt din cadrul instituţiei financiare internaţionale.

Cele 1,5 miliarde de euro ar urma să se adauge celor trei miliarde de euro pe care BERD le-a pus deoparte în intervalul 2022-2023 pentru a sprijini infrastructura şi a furniza linii de credit Ucrainei în timpul conflictului, transmite Agerpres.

Anul trecut, BERD a acordat Ucrainei o finanţare de 1,7 miliarde de euro.

La începutul acestei luni, BERD şi acţionarii săi au convenit să majoreze capitalul de bază al băncii, unul dintre motive fiind şi acela de a susţine investiţiile în Ucraina. Majorarea totală a capitalului băncii se va situa între trei şi cinci miliarde de euro, cifra finală ar urma să fie decisă până la sfârşitul acestui an.

BERD este o instituţie financiară internaţională care promovează dezvoltarea sectorului privat şi a iniţiativelor antreprenoriale în 36 de ţări de pe trei continente. Acţionariatul băncii este compus din 71 de ţări, UE şi BEI. Investiţiile BERD au ca scop transformarea economiilor din regiunile de operare, astfel încât acestea să devină competitive, incluzive, bine guvernate, verzi, reziliente şi integrate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: