image
Sursa foto: privesc.eu

Șefa Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, și-a dat DEMISIA; Care este motivul

Președinta CEC, Alina Russu, și-a dat demisia din funcție. Anunțul a fost făcut pe pagina instituției.

„Astăzi am depus cererea de demisie din funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale. Nu a fost o decizie simplă, însă una asumată și pe deplin responsabilă”, afirmă Russu.

Totodată, aceasta dă de înțeles că nu este de acord cu modificările legislative la codul electoral, care țin de modul de demitere a membrilor CEC. Or, conform noilor prevederi, membrii Comisiei Electorale Centrale sunt demiși de Parlament, în timp ce anterior erau practic intangibili, putând fi dați afară din funcții doar de instanța supremă.

„În condițiile statului de drept este imperativ ca libera exprimare să fie asigurată atât alegătorului, cât și celor care, în virtutea funcțiilor, sunt responsabili de organizarea și desfășurarea procesului electoral. Imixtiunea în oricare din componentele procesului electoral este incompatibilă cu dezvoltarea liberă a democrației participative. Implementarea inițiativelor de ultimă oră a modificării cadrului normativ în materie electorală ar putea trezi suspiciuni vizavi de libertatea deciziilor autorității electorale superioare”, a mai declarat fosta președintă CEC.

Amintim că, recent, și Iurie Ciocan și-a dat demisia de la CEC invoând aceleași motive.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: