Sentinţa definitivă în cazul din Verejeni: Un an de închisoare pentru tatăl adolescentului bănuit de omor

Sentinţa definitivă în cazul din Verejeni: Un an de închisoare pentru tatăl adolescentului bănuit de omor
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 08.03.2018 21:19
Tatăl adolescentului care l-a împuşcat mortal pe un copil din satul Verejeni, raionul Teleneşti, şi-a aflat sentinţa definitivă. Curtea de Apel Chişinău a menţinut decizia primei instanţe - un an de închisoare în penitenciar de tip deschis, pentru păstrare neglijentă a armei de foc. Părinţii băiatului ucis afirmă că pedeapsa este prea blândă. Ancheta omorului propriu-zis al copilului încă nu este terminată.

După pronunţarea deciziei, mama băieţelului ucis nu şi-a putut stăpâni lacrimile, iar tatăl lui afirmă că nu este de acord cu sentinţa.

Avocatul familiei Popescu a explicat că Vasile Cazacu a fost condamnat la un an de puşcărie pentru păstrarea neglijentă a armelor de foc şi a muniţiilor, iar cauza privind omorul copilului de şase ani este încă la faza de urmărire penală.

Procurorul de caz nu a fost în măsură să comenteze decizia Curţii de Apel, fiind într-o altă şedinţa de judecată. Decizia motivată a Curţii de Apel va fi pronunţată pe 4 aprilie.

Nenorocirea din Verejeni s-a întâmplat în noiembrie trecut. Un băiat de şase ani a dispărut de acasă, corpul lui neînsufleţit fiind găsit într-o fântână din sat. Cel care a tras cu puşca, un elev de 14 ani, a recunoscut că l-a rănit fără să vrea pe copil în umăr, cu arma de vânătoare a tatălui său. Expertiza medico-legală a arătat că băiatul a decedat din cauza hemoragiei. Tânărul de 14 ani, care este învinuit de omor din imprudenţă, a primit permisiunea procurorului Petru Zmuncilă să plece peste hotare, cu mama sa. Gestul a fost criticat de către avocatul părţii vătămate, care a depus cerere de recuzare pe numele acuzatorului, pe motiv că băiatul ar putea să se eschiveze de la anchetă. Niciuna din părţile implicate în dosar nu cunoaşte dacă elevul a revenit sau nu acasă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI