VIDEO

Avocat: Convorbirea telefonică Platon-Tănase ar fi fost înregistrată de către serviciile secrete ale Ucrainei

Avocat: Convorbirea telefonică Platon-Tănase ar fi fost înregistrată de către serviciile secrete ale Ucrainei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.03.2018 20:10
Convorbirea telefonică Platon-Tănase ar fi fost înregistrată de către serviciile secrete ale Ucrainei. Asta afirmă unul dintre avocaţii lui Veaceslav Platon, care şi-a citat clientul după o şedinţă care a avut loc la Curtea de Apel Chişinău. „Publicarea unei astfel de înregistrări nu este în interesul nostru”, afirmă apărătorul.

Şefa Serviciului de Presă al Centrului Naţional Anticorupţie, dar şi purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupţie au declarat că instituţiile pe care le reprezintă nu deţin nicio interceptare a afaceristului.

La Curtea de Apel Chişinău a fost examinat recursul lui Veaceslav Platon cu privire la decizia Judecătoriei Chişinău din ianuarie curent. Afaceristul a solicitat ca angajaţii Penitenciarului 13 să fie traşi la răspundere pentru că i-ar fi instalat două camere de supraveghere în celulă. Deşi avocaţii au solicitat prezenţa presei, instanţa de apel a examinat cererea şi a pronunţat decizia cu uşile închise.

Veaceslav Platon a ajuns în instanţă, după ce Procuratura a refuzat pornirea urmăririi penale în acest caz.
Avocatul afaceristului a declarat că aceeaşi soartă au avut şi plângerile lui Platon cu privire la interceptarea biroului de întrevedere cu avocaţii, unde la fel au fost găsite două camere de supraveghere. În instanţă, reprezentantul închisorii a negat afirmaţiile lui Platon, dar şi a avocaţilor săi şi a cerut respingerea solicitării.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI