Dosarul privind trucarea pariurilor în tenis, pe masa judecătorilor; Doi tenismeni riscă închisoare

Dosarul privind trucarea pariurilor în tenis, pe masa judecătorilor; Doi tenismeni riscă închisoare
Sursa: jurnal.md Foto: cooperativa.cl 01.03.2018 14:19
Dosarul în care figurează doi jucători profesionişti de tenis de câmp la nivel naţional şi doi complici, învinuiţi că ar fi trucat rezultatele mai multor meciuri de tenis, disputate atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi peste hotarele ţării, a fost trimis în instanţă.

Cei patru au fost reţinuţi la finele lui noiembrie 2017.
 
„Contra unor sume de bani, inculpaţii ar fi convins jucători de tenis, să aranjeze anumite scoruri sau să aibă un anumit comportament în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale de tenis de câmp. Având rezultatele prestabilite, aceştia câştigau mii de euro la casele de pariuri. S-a mai constat că inculpaţii ar fi acţionat în complicitate cu antrenori şi jucători de peste hotare, inclusiv din România, Ucraina şi din alte state”, se arată în anchetă.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile inculpaţilor, au fost ridicate carduri bancare, telefoane mobile şi calculatoare.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă amenzi penale de până la 217 500 de lei sau cel mult trei ani închisoare. De asemenea, aceştia vor fi obligaţi să recupereze cheltuieli judiciare de 5580 de lei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI