VIDEO

Audierea lui Gamreţchi în dosarul Chirtoacă, amânată din nou

Audierea lui Gamreţchi în dosarul Chirtoacă, amânată din nou
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 09.02.2018 22:12
Deşi urma să fie audiat încă în luna noiembrie a anului trecut, Igor Gamreţki nu a depus nici astăzi mărturii în dosarul fostului său şef, Dorin Chirtoacă. La Judecătoria Chişinău, avocaţii primarului suspendat au avut mai multe cereri, fapt pentru care au fost acuzaţi de tergiversare de către procurorul de caz. Gamreţki, prezent pe holul instanţei, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Gamreţki nu a fost audiat, întrucât şedinţa a fost programată pentru două ore şi jumătate, timp în care avocaţii lui Dorin Chirtoacă au avut mai multe cereri. Printre ele se numără şi solicitarea admisă de instanţă cu privire la examinarea materialelor dosarului pornit încă în 2015, din care a fost disjungată cauza lui Chirtoacă.

Procurorul de caz respinge însă acuzaţiile şi susţine că partea apărării tergiversează examinarea dosarului.

Totuşi, Chirtoacă susţine că, în Republica Moldova, partidele de la guvernare decid cine va fi cruţat şi cine nu.

Chirtoacă a mai menţionat că Gamreţki ar fi depus o cerere în care solicită instanţei să fie restabilit în funcţia de şef al Direcţiei Transport a Primăriei capitalei. Următoarea şedinţă va avea loc pe 14 februarie. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasiva în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat. La finele anului trecut, el fost plasat sub control judiciar. În acelaşi dosar a fost condamnat şi Gamreţki, care şi-a recunoscut vina. La sfârşitul lunii trecute, Curtea Supremă de Justiţie a menţinut decizia instanţei de apel de a-i înlocui pedeapsa de doi ani de puşcărie pe trei ani cu suspendare, dar a anulat interdicţia impusă acestuia de a nu ocupa funcţii publice în următorii trei ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI