Riscă închisoare: Trei poliţişti, pe banca acuzaţilor pentru muşamalizarea unui dosar

Riscă închisoare: Trei poliţişti, pe banca acuzaţilor pentru muşamalizarea unui dosar
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 06.02.2018 10:49
Trei poliţişti, printre care doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare şi un ofiţer de investigaţie din cadrul Direcţiei poliţiei mun. Chişinău a Inspectoratului General al Poliţiei, vor compărea în faţa magistraţilor pentru tentativa de a muşamaliza un dosar de fals în acte.

Potrivit  procurorilor, în septembrie 2017, inculpaţii, i-ar fi promis unei femei muşamalizarea unui dosar de fals în acte publice în schimbul a 3350 de euro.

„Victima a fost contactată telefonic de un ofiţer de investigaţie din cadrul Direcţiei Poliţie Chişinău, care i-ar fi spus că are la examinare un material privind deţinerea şi păstrarea de către aceasta a documentelor false. Ca să soluţioneze dosarul, petiţionara ar fi contactat o veche cunoştinţă, o poliţistă aflată în concediu de maternitate, rugând-o s-o ajute să rezolve problema şi care, ulterior, împreună cu un alt poliţist, care, de asemenea, se afla în concediu de paternitate, o determinau pe declarantă să transmită banii”, se arată într-un comunicat.

Poliţiştii riscă o pedeapsă de până la şase ani de închisoare. De asemenea, aceştia ar putea fi obligaţi de instanţa de judecată să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 76 556 de lei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI