Unul dintre minori, condamnaţi pentru omorul adolescentei din Străşeni, din nou pe banca acuzaţilor; Ar fi agresat sexual un coleg de celulă

Unul dintre minori, condamnaţi pentru omorul adolescentei din Străşeni, din nou pe banca acuzaţilor; Ar fi agresat sexual un coleg de celulă
Sursa: jurnal.md Foto: financialtribune.com 05.02.2018 10:22
Unul dintre minori, condamnaţi pentru omorul adolescentei din Străşeni, va fi judecată încă pentru două infracţiuni. Acesta este învinuit de acţiuni violente cu caracter sexual şi nesupunerea prin violenţă cerinţelor legitime ale administraţiei penitenciarului.

„În perioada noiembrie – decembrie 2017, inculpatul, fiind deţinut în penitenciarul nr.13 din Chişinău, a agresat sexual un alt coleg de celulă, aplicându-i şi multiple lovituri. În continuare, deţinutul a îndemnat şi alţi patru colegi de celulă să agreseze sexual victima, căreia i-au fost cauzate leziuni corporale”, spun procurorii.

„Pe 1 ianuarie curent, în celula în care se deţinea inculpatul, au fost auzite zgomote, iar la solicitările colaboratorilor penitenciarului de a respecta condiţiile de detenţie, acestea au fost neglijate, în repetate rânduri”, au mai declarat procurorii.

Băiatul mai este învinuit că a lovit doi gardieni cu un obiect metalic, iar după ce i-au fost imobilizate mâinile, agresorul a lovit cu piciorul un alt supraveghetor.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat în judecată cauzele penale de învinuire a inculpatului şi complicilor săi, iar dacă vor fi recunoscuţi culpabili de cele incriminate, ei riscă să petreacă încă 12 ani după gratii.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI