VIDEO

Martor audiat în dosarul privind tentativa de omor a lui Plahotniuc; Ar fi vândut maşina care urma să fie folosită de către inculpaţi după comiterea asasinatului

Martor audiat în dosarul privind tentativa de omor a lui Plahotniuc; Ar fi vândut maşina care urma să fie folosită de către inculpaţi după comiterea asasinatului
Sursa: jurnal.md Foto: evz.ro 05.02.2018 20:15
Un martor al acuzării a fost audiat astăzi în dosarul privind tentativa de omor a oligarhului Vladimir Plahotniuc. Este vorba despre un tânăr, care ar fi vândut maşina care urma să fie folosită de către inculpaţi după comiterea asasinatului. Martorul a declarat că nu-i cunoaşte pe cei care se află pe banca acuzaţilor. Cu toate acestea, procurorul de caz afirmă că tânărul a confirmat vinovăţia adusă inculpaţilor. 

Şedinţa a început cu audierea tânărului în vârstă de 19 ani, care se ocupă cu vânzarea şi cumpărarea automobilelor. Acum mai bine de un an, el ar fi vândut o maşină BMW unor necunoscuţi. În faţa instanţei, tânărul i-a descris pe cumpărători, doar că a declarat că nu recunoaşte pe niciunul dintre ei în sala de judecată. 

În cadrul aceleiaşi şedinţe, avocata unuia dintre inculpaţi a solicitat modificarea măsurii preventive a clientului său în una non-privativă de libertate. Clientul ei ar suferi de diabet zaharat, iar starea lui s-ar fi înrăutăţit în penitenciar.

Deşi există o hotărâre de judecată pentru a fi consultat de către un medic din afara închisorii, decizia nu a fost executată, spune apărătoarea. 

În luna aprilie trecut, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a anunţat despre anihilarea unei grupări, care punea la cale un omor la comandă.

Opt persoane au fost reţinute la Chişinău, iar nouă - în Ucraina. Procurorul de caz a spus că Vladimir Plahotniuc a cerut să nu fie recunoscut ca parte vătămată. Totuşi, avocaţii ar putea solicita audierea acestuia.

Săptămâna trecută, organizatorul asasinatului a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare, după ce şi-a recunoscut vina.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI