VIDEO

Martorul principal în dosarul privind tentiva de omor a lui Plahotniuc, audiat în secret

Martorul principal în dosarul privind tentiva de omor a lui Plahotniuc, audiat în secret
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 28.02.2018 20:58
Cu vocea modificată, cu o cagulă pe cap şi după un perete de sticlă camuflată! Aşa a fost audiat principalul martor al acuzării în dosarul privind tentativa de omor a lui Vladimir Plahotniuc. Potrivit procurorului, acesta nu ştie cine este comanditarul omorului, deşi tot el urma să tragă în clădirea, în care se afla Plahotniuc. 

Procurorul de caz a cerut ca audierea martorului Pavel Korkişko să fie făcută cu uşile închise, într-o procedură specială. Deşi i-a pronunţat numele, acuzatorul a cerut ca alte date cu caracter personal să fie secretizate. Toţi avocaţii au fost împotrivă. Unul dintre ei a invocat faptul că martorul respectiv figurează într-o altă cauză penală, sub alt nume. Cu toate acestea, instanţa a admis solicitarea acuzatorului. La audieri, Korkişko a fost adus de către mascaţi. El a depus mărturii timp de aproximativ cinci ore.

După şedinţă, jurnaliştii au fost alungaţi din clădirea instanţei, iar martorul a fost escortat în secret.

Anunţul despre dejucarea tentativei de asasinare a fost făcut în aprilie trecut, de către ministrul de Interne din Ucraina, Arsen Avakov. Iniţial, acesta a vorbit despre omorul la comandă al unui oarecare Serghei Prihodko, numit „fost vicepremier al Republicii Moldova”.

Ulterior, pe site-ul ministerului a apărut numele Plahotniuc. Autorităţile de la Chişinău au confirmat a doua zi, 8 aprilie, numele lui Plahotniuc drept ţintă a atentatului. Au fost făcute publice imagini video din timpul reţinerii, efectuării percheziţiilor, dar şi secvenţe filmate cu camera ascunsă. Într-un episod apar trei bărbaţi care vorbesc, în curtea unui bloc, despre cum ar urma să aibă loc operaţiunea. Ei pronunţă numele ţintei.

Unul le descrie celorlalţi doi cum arată zona în care este amplasată clădirea Global Business Center (GBC), unde-şi are biroul Plahotniuc, ţinta atacului, desenând, cu degetul, pe nisip, schema amplasării clădirii. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI