După aproximativ trei luni de când urma să fie audiat, Igor Gamreţki a depus mărturii în faţa instanţei. Audierea a fost întreruptă după aproximativ două ore la solicitarea avocaţilor lui Dorin Chirtoacă. Ca de obicei, Gamreţki a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

În faţa instanţei, Gamreţki a declarat că el şi Chirtoacă urmau să fie remuneraţi cu 26 la sută din afacerea parcărilor cu plată. Fapt însă negat de către edilul demisionar.

Procurorul de caz afirmă însă că Dorin Chirtoacă şi avocaţii săi fac declaraţii populiste.

Următoarea şedinţă a fost programată pentru ziua de 2 martie, când va continua audierea lui Igor Gamreţki.

Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasiva în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat. La finele anului trecut, el fost plasat sub control judiciar. În acelaşi dosar a fost condamnat şi Gamreţki, care şi-a recunoscut vina.

La sfârşitul lunii trecute, Curtea Supremă de Justiţie a menţinut decizia instanţei de apel de a-i înlocui pedeapsa de doi ani de puşcărie pe trei ani cu suspendare, dar a anulat interdicţia impusă acestuia de a nu ocupa funcţii publice în următorii trei ani. În decizia motivată a Curţii scrie că traficul de influenţă săvârşit de fostul şef al Direcţiei Transport , Igor Gamreţki, nu are vreo legătură cu funcţia pe care a deţinut-o la Primăria Chişinău şi se referă doar la relaţia acestuia cu Dorin Chirtoacă.