VIDEO

Ivan Diacov: „Ştiu cazuri concrete când procurorii de azi creează situaţii pe care tot ei le rezolvă”

Ivan Diacov: „Ştiu cazuri concrete când procurorii de azi creează situaţii pe care tot ei le rezolvă”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 21.02.2018 17:29
„Ştiu cazuri concrete când procurorii de azi creează situaţii pe care tot ei le rezolvă”. Este declaraţia făcută de către fostul şef al Procuraturii capitalei Ivan Diacov, care a stat la baza intentării unui dosar împotriva lui. La Judecătoria Chişinău a avut loc procesul în care Asociaţia Procurorilor cere dezminţiri de la Diacov, pe motiv că ar fi fost lezată onoarea şi demnitatea acuzatorilor din Republica Moldova. 

Dosarul este examinat de judecătorul Valentin Lastaveţchi. La începutul şedinţei, avocatul lui Ivan Diacov a solicitat atragerea în proces a tuturor procurorilor care s-au simţit lezaţi după afirmaţia fostului acuzator municipal, făcută încă în mai 2017, într-un interviu pentru ziarul „Timpul”.

După deliberare, Lastaveţchi a decis: „Se respinge ca fiind neîntemeiată cererea formulată de avocatul pârâtului Gheorghe Malic”.

Ulterior, pe motiv că expirase timpul programat pentru şedinţă, aceasta a fost întreruptă. Ivan Diacov afirmă că, în cadrul interviului, s-a referit la cazuri concrete, de aceea nu poate Asociaţia Procurorilor să fie reclamant în dosar.

„Eu înţeleg procurorul general sau cine mai stă acolo în spate, practic lor le este ruşine de ceea ce fac, aşa intuiesc eu, în orice caz trebuie să le fie ruşine şi au pus un incognito. Da, facem aşa faţă serioasă şi ne judecăm. Eu am spus la general că este fenomenul şi poftim, avem caz concret, când doi procurori au arestat o persoane pentru evaziune fiscală şi ei acum sunt arestaţi, că ei solicitau 200 de mii de euro”, a spus Ivan Diacov.

La rândul său, avocatul Asociaţiei Procurorilor afirmă că organizaţia a avut dreptul să-l acţioneze în judecată pe Ivan Diacov.

Şedinţa următoare va avea loc mâine, 22 februarie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI