Cazul minei prăbuşite din Paşcani, soldat cu trei morţi, a fost trimis în judecată

Cazul minei prăbuşite din Paşcani, soldat cu trei morţi, a fost trimis în judecată
Sursa: jurnal.md Foto: click.ro 20.02.2018 10:32
Preşedintele Cooperativei de Producţie „Orizont Extragere” din satul Paşcani, raionul Criuleni, împreună cu şeful de sector şi maistrul în condiţii subteran de muncă din cadrul aceleiaşi cooperative vor compărea pe banca acuzaţilor.

Cauza penală de învinuire a celor trei, pentru încălcarea regulilor de securitate la efectuarea lucrărilor de exploatare minieră, soldată cu decesul a trei persoane, a fost finalizată şi trimisă în instanţă. 

Tragedia a avut loc pe 20 noiembrie 2017, în mina de calcar pentru tăierea blocurilor mici a zăcămintelor „Cricova II, sectorul „Scurta”, stratul „80” amplasat la 2,5 km spre nord-vest de satul Paşcani, raionul Criuleni. În timp ce se efectuau lucrări de tăiere a pietrei, din tavan au căzut rocile de calcar pe o suprafaţă de aproximativ 90 metri pătraţi.

Totodată, a fost dispusă aplicarea sechestrului pe o serie de bunuri imobile şi mobile, inclusiv: un teren, un apartament şi trei automobile, toate aparţinând inculpaţilor.

Doi dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina. Cei trei au interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la 10 ani de închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI