Şedinţa a început cu o cerere de recuzare a judecătoarei, depusă de către Chiril Lucinschi. Fostul deputat a invocat faptul că Elena Cojocari a făcut parte din completul care a judecat dosarul lui Veaceslav Platon, acolo unde a fost audiat Ilan Şor în calitate de martor. Lucinschi a făcut o tangenţă cu alţi la doi judecători ai Curţii de Apel, care au examinat dosarul lui Platon şi care au refuzat ulterior să judece dosarul lui Şor. După ce dosarul a revenit la Cojocari, procurorul de caz a dat citirii toate probele acuzării, iar avocaţii lui Lucinschi au depus mai multe cereri, printre care şi excluderea unor dovezi. Partea apărării are însă o altă opinie.

Instanţa a decis că va lua o decizie cu privire la cererea de excludere a probelor odată cu adoptarea unei sentinţe. Avocaţii au cerut şi anexarea sentinţei lui Şor la dosar, însă judecătoarea a respins solicitarea.

Iar fostul deputat afirmă că învinuirea care i se aduce este nefondată şi nu are nicio tangenţă cu furtul bancar.

Fostul deputat a fost reţinut de CNA în 25 mai drept figurant în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. El este cercetat în arest la domiciliu. Procurorii susţin că Chiril Lucinschi ar fi spălat aproximativ 440 de mii de dolari şi 220 de mii de euro. Fostul deputat respinge însă acuzaţiile.