Replici aprinse la şedinţa în cazul Chirtoacă: Primarul suspendat susţine că procurorul ar fi prezentat selectiv mai multe acte

Replici aprinse la şedinţa în cazul Chirtoacă: Primarul suspendat susţine că procurorul ar fi prezentat selectiv mai multe acte
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 14.02.2018 21:00
Replici aprinse la şedinţa de astăzi în dosarul Dorin Chirtoacă. Primarul suspendat şi avocaţii săi susţin că procurorul de caz ar fi prezentat selectiv mai multe documente care fac parte din cauza penală în care figurau iniţial şi subalternii lui Chirtoacă: Nistor Grozavu şi Igor Gamreţki. Pe de altă parte, acuzatorul de stat respinge învinuirile şi spune că acţiunile sale sunt legale, iar partea apărării ar tergiversa examinarea dosarului. 

Potrivit deciziei instanţei, la şedinţa de astăzi, procurorul de caz urma să prezinte mai multe acte din dosarul pornit în 2015. Dorin Chirtoacă afirmă că acuzatorul de stat ar tăinui în continuare o serie de documente.

Procurorul respinge însă acuzaţiile.

După ce avocaţii lui Chirtoacă au depus mai multe cereri, instanţa urma să treacă la audierea lui Igor Gamreţki, care trebuia să aibă loc încă în luna noiembrie a anului trecut. Apărătorii s-au arătat însă nemulţumiţi de faptul că judecătorul Alexandru Negru nu l-a obligat pe procurorul de caz să prezinte toate actele şi au cerut atât recuzarea acestuia, cât şi a acuzatorului. Ambele cereri au fost ulterior respinse. Următoarea şedinţă a fost programată pentru 20 februarie.

Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat. La finele anului trecut, el a fost plasat sub control judiciar.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI