VIDEO

Dosarul Brăguţă continuă: Un martor al acuzării, audiat cu uşile închise

Dosarul Brăguţă continuă: Un martor al acuzării, audiat cu uşile închise
Sursa: jurnal.md Foto: crimemoldova.md 14.02.2018 20:36
Un martor al acuzării în dosarul Andrei Brăguţă a fost audiat ieri cu uşile închise, deşi avocaţii părţii vătămate au insistat ca şedinţa să fie publică. Instanţa a invocat că martorul are un program special de protecţie. În dosarul Brăguţă, mai multe persoane sunt acuzate de tratament inuman şi riscă până la opt ani închisoare. 

Martorul este Leonid Pleşca, deţinut în izolatorul de detenţie provizorie a Direcţiei de Poliţie din vara anului 2016 ca figurant în dosarul Makena. Pleşca a spus în faţa instanţei că ar fi fost martorul mai multor ilegalităţi comise în izolator în perioada când era plasat acolo şi Andrei Brăguţă.

Acesta a mai mărturisit că era plasat în celulă de lângă Unitatea de Gardă din izolator, însă a fost mutat de acolo la indicaţiile şefului de tură, pentru ca să nu audă ce se petrece.

Unul dintre avocaţi susţine că acest martor a relatat detalii despre perioadă de detenţie a lui Andrei Brăguţă.

Procurorul a spus că în şedinţă au fost înainte şi câteva demersuri.

Patru deţinuţi sunt cercetaţi în stare de arest, fiind învinuiţi că l-au torturat pe Andrei Brăguţă, iar trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă.

Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Într-un alt dosar, 13 angajaţi ai Izolatorului de detenţie provizorie a Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au ajuns pe banca acuzaţilor în dosarul Brăguţă. Ei sunt acuzaţi de tratament inuman în privinţa tânărului decedat în penitenciar. Inculpaţii riscă până la opt ani închisoare. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI