Recursul se examinează la Curtea Supremă de Justiţie în lipsa părţilor. Completul format din judecătorii Ala Cobăneanu, Dumitru Mardari şi Luiza Gafton a decis să amâne chestiunea pentru luna februarie.

Procedural, după pronunţarea soluţiei, examinarea cazului va continua la Curtea de Apel Chişinău.

„Regata Imobiliare” îşi doreşte să intervină în proces întrucât este compania, care a cumpărat anul trecut cafeneaua „Guguţă”, de la „Finpar Invest”, controlată de Vladimir Plahotniuc.

Un detaliu curios este că tranzacţia, prin care „Regata Imobiliare” a devenit proprietară, a avut loc în luna iunie trecut, la doar două săptămâni după ce Curtea Supremă de Justiţie a trimis la rejudecare dosarul prin care „Finpar Invest” cerea permisiunea de a construi un hotel în Grădina Publică „Ştefan Cel Mare şi Sfânt”. 

Amintim că anul trecut, judecătorii CSJ au casat decizia Curţii de Apel Chişinău, prin care a fost interzisă ridicarea unui hotel cu 13 etaje lângă Parlament şi au trimis dosarul spre rejudecare.

Anterior, Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia fostei Judecătorii a sectorului Centru, care i-a permis firmei să construiască imobilul în locul cafenelei. Astfel, a rămas în vigoare hotărârea Consiliului Municipal Chişinău, care a interzis privatizarea terenului. Nemulţumiţi, reprezentanţii companiei Finpar Invest au atacat decizia la Curtea Supremă de Justiţie.

Imobilul în care s-a aflat cafeneaua "Guguţă" are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi. Întreprinderea de alimentaţie publică a aparţinut în proporţie de 82 la sută Consiliului Municipal Chişinău. în 2009, în urma unei succesiuni de tranzacţii dubioase, localul a intrat în posesia firmei "Finpar Invest".