Un fost magistrat de la Curtea de Apel Chişinău, condamnat pentru abuz de serviciu

Un fost magistrat de la Curtea de Apel Chişinău, condamnat pentru abuz de serviciu
Sursa: jurnal.md Foto: verizon.com 26.01.2018 14:14
Un fost magistrat de la Curtea de Apel Chişinău, acuzat de abuz de serviciu, soldat cu urmări grave şi pronunţarea, cu bună-ştiinţă a patru încheieri contrare legii – infracţiuni săvârşite în exerciţiul funcţiei, a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

„Fostul judecător este acuzat că, în perioada 2014 – 2016, ar fi pronunţat cu bună-ştiinţă patru încheieri contrare legii, urmare cărora, aproximativ 780 de hectare de teren din proprietatea statului, estimate la milioane de lei, au fost transmise Întreprinderii de Stat Staţiunea Tehnologico-Experimentală „Codrul”, care se afla în proces de insolvabilitate. Deşi, ulterior, încheierile adoptate de respectivul magistrat erau casate de Curtea Supremă de Justiţie ca fiind ilegale şi neîntemeiate, iar dosarul era întors la magistrat pentru rejudecare, acesta din nou pronunţa încheieri similare”, se arată într-un comunicat.

Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI