VIDEO

Judecătoria Chişinău a respins cererea postului de televiziune Jurnal TV de anulare a încheierii prin care a fost obligat să-şi ceară scuze repetat de la Candu

Judecătoria Chişinău a respins cererea postului de televiziune Jurnal TV de anulare a încheierii prin care a fost obligat să-şi ceară scuze repetat de la Candu
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 26.01.2018 22:00
Judecătoria Chişinău a respins astăzi cererea postului nostru de televiziune de anulare a încheierii executorului Anatolie Bănărescu, prin care am fost obligaţi să ne cerem scuze repetat de la şeful legislativului. Motivul invocat de către judecătorul Ciprian Valah este că nu l-am fi informat pe Andrian Candu despre ora exactă când va fi dată dezminţirea. Asta deşi atât el, cât şi executorul judecătoresc au urmărit şi documentat acest lucru.

Avocatul Jurnal TV, Dumitru Pavel, consideră că hotărârea este ilegală şi abuzivă. Ea urmează să fie contestată la Curtea de Apel Chişinău.

De asemenea, Dumitru Pavel a spus că în hotărâre instanţa argumentează că pe lângă dezminţire am mai fi difuzat informaţii care i-ar fi lezat onoarea şi demnitatea lui Candu. Asta în condiţiile în care în decizie nu se spune nimic despre faptul cum trebuie să fie dată dezminţirea, fiind stabilit doar textul. Între timp, Jurnal TV a atacat la CEDO hotărârile judecătoreşti care au obligat postul să publice scuze cu privire la difuzarea mai multor informaţii despre preşedintele Parlamentului, la solicitarea acestuia. Este vorba despre o serie de tranzacţii dubioase la care Candu a participat împreună cu naşul său de cununie, şeful PD, Vladimir Plahotniuc. Toate acestea în pofida multiplelor abateri semnalate de către avocatul Dumitru Pavel, care spune că o asemenea decizie nu reprezintă nimic altceva decât un atac asupra libertăţii de exprimare.

Amintim că Andrian Candu a acţionat în judecată Jurnal TV după ce, în timpul unei emisiuni, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că în Olanda a fost intentat un proces, iar magistraţii de acolo au aplicat sechestre pe mai multe mijloace financiare care aparţineau companiei „OTIV-Prime Holding”, controlată de Plahotniuc. În dosar figurează şi Candu ca pârât. În baza acestor declaraţii, Jurnal Trust Media a scris o serie de ştiri. Şeful legislativului pretinde că nu a participat la nicio tranzacţie, iar numele lui nu trebuia să apară la Jurnal.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI