La şedinţele anterioare, avocatul Jurnal TV, Dumitru Pavel, a solicitat să fie adus dosarul de executare, doar că executorul judecătoresc Anatolie Bănărescu, care este şi parte în acest dosar, nu se prezintă la proces. Avocatul lui Candu susţine că a luat legătura cu Bănărescu şi că el ar fi spus că nu vine la şedinţe pentru că nu are o dispoziţie în acest sens.

Prin urmare, judecătorul i-a solicitat avocatului Jurnal TV să spună încă o dată de ce este necesară prezentarea dosarului de executare. 

Pentru că executorul judecătoresc nu vine la şedinţele de judecată, instanţa a dispus ca dosarul de executare să fie adus de către avocatul lui Candu.

Totodată, avocatul postului de televiziune a prezentat o fotocopie de pe site-ul Jurnal TV, prin care a dovedit că emisiunea „Mai pe scurt” a fost sistată cu zece luni înainte de prezentarea dezminţilor cerute de instanţă şi în cadrul acesteia.

Amintim că Andrian Candu a acţionat în judecată Jurnal TV după ce, în timpul unei emisiuni, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că în Olanda a fost intentat un proces, iar magistraţii de acolo au aplicat sechestre pe mai multe mijloace financiare care aparţineau companiei „OTIV-Prime Holding”, controlată de Vladimir Plahotniuc. În dosar figurează şi Candu ca pârât. În baza acestor declaraţii, Jurnal Trust Media a scris o serie de ştiri. Şeful legislativului pretinde că nu a participat la nicio tranzacţie, iar numele lui nu trebuia să apară la Jurnal.