VIDEO

Dosarul Candu versus Jurnal TV, la final

Dosarul Candu versus Jurnal TV, la final
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 22.01.2018 18:01
Şedinţele de judecată în dosarul Andrian Candu versus Jurnal TV, în cadrul căruia avocatul postului de televiziune a contestat încheierea executorului judecătoresc, care solicită scuze repetat, sunt pe ultima sută de metri. Vineri, participanţii la proces au prezentat ultimele probe, iar la următoarea şedinţă ar trebui să treacă la susţinerile verbale. 

La şedinţele anterioare, avocatul Jurnal TV, Dumitru Pavel, a solicitat să fie adus dosarul de executare, doar că executorul judecătoresc Anatolie Bănărescu, care este şi parte în acest dosar, nu se prezintă la proces. Avocatul lui Candu susţine că a luat legătura cu Bănărescu şi că el ar fi spus că nu vine la şedinţe pentru că nu are o dispoziţie în acest sens.

Prin urmare, judecătorul i-a solicitat avocatului Jurnal TV să spună încă o dată de ce este necesară prezentarea dosarului de executare. 

Pentru că executorul judecătoresc nu vine la şedinţele de judecată, instanţa a dispus ca dosarul de executare să fie adus de către avocatul lui Candu.

Totodată, avocatul postului de televiziune a prezentat o fotocopie de pe site-ul Jurnal TV, prin care a dovedit că emisiunea „Mai pe scurt” a fost sistată cu zece luni înainte de prezentarea dezminţilor cerute de instanţă şi în cadrul acesteia.

Amintim că Andrian Candu a acţionat în judecată Jurnal TV după ce, în timpul unei emisiuni, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că în Olanda a fost intentat un proces, iar magistraţii de acolo au aplicat sechestre pe mai multe mijloace financiare care aparţineau companiei „OTIV-Prime Holding”, controlată de Vladimir Plahotniuc. În dosar figurează şi Candu ca pârât. În baza acestor declaraţii, Jurnal Trust Media a scris o serie de ştiri. Şeful legislativului pretinde că nu a participat la nicio tranzacţie, iar numele lui nu trebuia să apară la Jurnal. 

 

ULTIMELE ŞTIRI