A fost înaintată învinuirea pentru cei doi magistraţi reţinuţi pentru corupţie; În dosar sunt vizaţi şi poliţişti din capitală

A fost înaintată învinuirea pentru cei doi magistraţi reţinuţi pentru corupţie; În dosar sunt vizaţi şi poliţişti din capitală
Sursa: jurnal.md Foto: ph-online.ro 18.01.2018 10:07
Procuratura Anticorupţie a înaintat învinuirea, sub aspectul comiterii infracţiunii de corupere pasivă, săvârşită în proporţii deosebit de mari, în privinţa celor cinci persoane, reţinute, marţi, pentru 72 de ore. Este vorba de doi procurori din cadrul Procuraturii municipiului Chişinău, oficiul Ciocana, un ofiţer superior de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliţie Ciocana, un ofiţer de investigaţii din cadrul Direcţiei nr.3 a INI a IGP, precum şi un civil (fost poliţist). 

Potrivit unii comunicat, au fost înaintate demersuri privind aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile în privinţa a patru învinuiţi.

În privinţa celui de-al cincilea învinuit, care deţine funcţia de ofiţer de urmărire penală la IP Ciocana, va fi aplicată o altă măsură preventivă, nonprivativă de libertate.

Demersurile privind aplicarea măsurii preventive vor fi examinate astăzi.

Procurorii spun că a fost stabilită suma exactă care a fost primită de către învinuiţi de la gestionarii firmei, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Fiind vorba de  6 000 de dolari şi 70 000 de euro. Pentru această sumă, procurorii şi ofiţerii de urmărire penală urmau să le înceteze dosarul şi să-i scoată pe cei trei afacerişti de sub urmărire penală.

„Urmare a faptului neconstatării bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de evaziune fiscală de către gestionarii firmei, procurorii în comun cu poliţiştii le-au recomandat celor trei să recunoască vina, urmând ca faptele lor să fie recalificate în fals în acte”, se mai menţionează în comunicat.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea coruperii pasive, învinuiţii riscă de la 7 până la 15 ani închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI