Fosta directoare a unui gimnaziu din Teleneşti s-a ales doar cu o amendă după ce a lovit mai mulţi elevi

Fosta directoare a unui gimnaziu din Teleneşti s-a ales doar cu o amendă după ce a lovit mai mulţi elevi
Sursa: jurnal.md Foto: poză simbol 16.01.2018 11:22
Fosta directoare a Gimnaziului din satul Mihalaşa, raionul Teleneşti,  a fost pedepsită cu o amendă în valoare de 17 mii de lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii în domeniul învăţământului timp de cinci ani. Aceasta a fost învinuită de comiterea tratamentului inuman şi degradant.

„În intervalul anilor 2014 – 2015, în timpul orelor de limbă rusă, profesoara a lovit de mai multe ori peste cap şi a folosit constant replici jignitoare faţă de trei elevi din clasa a V-a. În acest mod, profesoara a decis să-i pedepsească pe cei trei pentru că nu şi-au făcut temele pentru acasă, acţiuni care au avut loc în prezenţa colegilor de clasă. Într-un alt caz, inculpata a impus cei trei minori să execute câte o mie de genuflexiuni”, se arată într-un comunicat.

Cazul a ieşit la iveală după ce unul dintre elevi le-a povestit părinţilor despre cele întâmplate, iar aceştia au depus o plângere la Procuratură.

În anul 2015, profesoara a fost suspendată din funcţie, după care aceasta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, fiind anunţată în căutare generală. În vara anului trecut, a fost reluată urmărirea penală în privinţa fostei directoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI