Şeful Postului de control fitosanitar Leuşeni, plasat în arest la domiciliu

Şeful Postului de control fitosanitar Leuşeni, plasat în arest la domiciliu
Sursa: jurnal.md Foto: romaniatv.net 08.09.2017 10:32
Şeful Postului de control fitosanitar Leuşeni din cadrul ANSA a fost plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Decizia a fost luată de către magistraţii de la Judecătoria Chişinău, care au admis demersul procurorilor.

Reprezentanţii CNA spun că funcţionarul şi-a recunoscut vina şi colaborează cu ancheta.

Precizăm că şeful Postului de control fitosanitar Leuşeni al Agenţiei naţionale pentru siguranţa alimentelor a fost reţinut pe 6 septembrie curent. El este bănuit de abuz în serviciu şi corupere pasivă. Totodată, a fost reţinut şi reprezentantul unui agent economic, care este suspectat de corupere activă.

Potrivit materialelor cauzei penale, şeful Postului de control fitosanitar Leuşeni ar fi dat indicaţii medicilor veterinari şi fitosanitari din subordine, ordonându-le să creeze impedimente neîntemeiate agenţilor economici care importă în Republica Moldova produse alimentare, cu scopul de a-i determina pe aceştia să-i solicite ajutorul personal. Ulterior, după ce discuta cu agenţii economici, funcţionarul îi condiţiona să-i achite diferite sume de bani pentru a soluţiona problema. 

„S-a mai constatat că şeful postului control fitosanitar primea regulat diferite sume de bani pentru fiecare partidă de produse alimentare importate pe parcursul săptămânii prin postul vamal Leuşeni, dar şi prin posturi vamale  Tudora şi Criva”, se arată într-un comunicat.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI