Un poliţist şi complicele lui, pe banca acuzaţilor; Au luat mită 1.200 de euro

Un poliţist şi complicele lui, pe banca acuzaţilor; Au luat mită 1.200 de euro
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 07.09.2017 09:52
Un inspector operativ al Brigăzii cu Destinaţie specială "Fulger"al IGP, împreună cu complicele său, un bărbat neangajat în câmpul muncii, vor compărea în faţa magistraţilor, fiind inculpaţi de trafic de influenţă.

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a celor doi în judecată.

Inculpaţii au fost reţinuţi acum o lună de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, după ce doi soţi au reclamat acţiunile ilicite ale acestora.

În cursul acţiunilor de urmărire penală s-a constat că, sergentul de poliţie, acţionând în complicitate cu o altă persoană, luat de la denunţători 1.200 de euro, susţinând că pot influenţa anumiţi angajaţi ai Secţiei Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Chişinău să evalueze pozitiv cunoştinţele practice ale soţilor pentru eliberarea permiselor de conducere de categoria „B".

În cadrul urmăririi penale poliţistul nu şi-a recunoscut vina, în timp ce complicele său a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În prezent, angajatul BPDS „Fulger” este cercetat în stare de arest preventiv, iar complicele acestuia – în arest la domiciliu.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o amendă de până la 200.000 de lei sau de la doi până la şase ani de închisoare.
 
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI