VIDEO

Judecătoria Ciocana a refuzat să primească cererea depusă de Domnica Manole împotriva lui Igor Dodon

Judecătoria Ciocana a refuzat să primească cererea depusă de Domnica Manole împotriva lui Igor Dodon
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 04.09.2017 18:18
Refuz din partea instanţei. Judecătoria Chişinău, cu sediul în sectorul Ciocana, a respins cererea de chemare în judecată depusă de către fosta magistrată Domnica Manole împotriva preşedintelui Igor Dodon. Manole a sperat ca prin intermediul justiţiei să fie anulat decretul prin care Dodon a eliberat-o din sistem, însă instanţa susţine că un astfel de demers nu intră în competenţa sa. Încheierea va fi contestată la Curtea de Apel Chişinău. 

Fosta judecătoare a vrut să obţină prin intermediul instanţei anularea decretului şefului statului prin care a fost destituită din sistem, însă deocamdată fără succes. Viorica Grecu, avocata Domnicăi Manole, afirmă că instanţa nu a luat în considerare toate aspectele. 

Recursul urmează să fie depus la Curtea de Apel Chişinău în cel mai scurt timp. Menţionăm că decizia de demitere a judecătoarei, emisă de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost contestată şi la Curtea Supremă de Justiţie. Luna trecută, completul de judecată a decis, la solicitarea Domnicăi Manole, să sesizeze Curtea Constituţională pentru a se pronunţa asupra legalităţii articolelor care îi oferă Serviciului de Informaţii şi Securitate competenţa de a verifica magistraţii. După ce Curtea Constituţională se va pronunţa, cauza va reveni pe masa CSJ.

La începutul lunii iulie, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să o elibereze din funcţie pe Domnica Manole în baza avizelor SIS, dar şi pentru faptul că ar fi comunicat cu părţi din mai multe dosare. Şi şeful statului a semnat un decret în acest sens. Pe marginea acestui caz, mai multe ONG-uri, dar şi Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, precum şi ambasada Statelor Unite au luat atitudine. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI