Acuzaţiile vin după ce judecătoarea a respins mai multe cereri şi a prelungit mandatul de arestare pe numele unui presupus complice de-al lui Platon.  În cadrul şedinţei a fost finalizată audierea unui presupus complice de-al lui Veaceslav Platon, iar ulterior, avocaţii afaceristului au depus mai multe cereri. Este vorba despre acordarea unui termen clientului lor pentru a studia materialele dosarului, în special pentru a vizualiza imaginile video în care ar fi încercat să corupă mascaţii de la Pantera. Totodată, un apărător de-al lui Platon a solicitat traducerea mai multor file din cauza penală care sunt în limba italiană şi lituaniană. Printr-o încheiere protocolară, judecătoarea Galina Moscalciuc a respins solicitările.

Tot astăzi, procurorul de caz a solicitat prelungirea arestului preventiv pe numele celui de-al doilea presupus complice de-al lui Platon. De cealaltă parte, avocatul acestuia a cerut revocarea măsurii. După ce s-a retras în camera de deliberare, Moscalciuc a admis demersul acuzatorului de stat. Unul dintre avocaţii lui Platon susţine că inculpatul este ţinut ilegal în detenţie.

Procurorul de caz a refuzat de nenumărate ori să răspundă la întrebările jurnaliştilor, afirmând că totul este descris în dosarul penal. Următoarea şedinţă va avea loc pe 2 octombrie, atunci când ar putea fi audiat cel de-al doilea presupus complice al lui Veaceslav Platon. El este cercetat în arest preventiv şi se află după gratii de aproximativ zece luni.