Avocaţii lui Dorin Chirtoacă cer revocarea măsurii preventive

Avocaţii lui Dorin Chirtoacă cer revocarea măsurii preventive
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.09.2017 20:24
Avocaţii lui Dorin Chirtoacă cer revocarea măsurii preventive pentru ca primarul suspendat să participe la referendumul iniţiat de consilierii PSRM. O solicitare în acest sens a fost depusă la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, iar decizia urmează să fie pronunţată săptămâna viitoare. Chirtoacă afirmă că cineva ar dori să-l excludă de la participarea la plebiscit, însă nu a precizat cine anume. 

Şedinţa a început cu demersul avocaţilor lui Dorin Chirtoacă de anulare a ordonanţei procurorului care a dispus înlăturarea apărătorilor de la faza de urmărire penală. Printr-o încheiere protocolară, judecătoarea Silvia Gîrbu a decis că se va pronunţa pe marginea solicitării odată cu fondul cauzei. Ulterior, avocaţii au cerut revocarea măsurii preventive, însă o decizie în acest sens va fi luată la şedinţa următoare. Procurorul a fost laconic în faţa presei.

Decizia instanţei l-a nemulţumit însă pe Chirtoacă.

Cât despre cererea de revocare a măsurii preventive, primarul suspendat a declarat:

Următoarea şedinţă va avea loc pe 2 octombrie. Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El a fost reţinut pe 25 mai şi este cercetat în arest la domiciliu. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI