După ce, anterior, Veaceslav Platon şi avocaţii săi au depus mai multe cereri, la această şedinţă, Galina Moscalciuc a pronunţat deciziile. Printr-o încheiere protocolară, judecătoarea a respins solicitarea afaceristului de a fi audiat, iar ulterior s-a retras în camera de deliberare pentru a lua o hotărâre cu privire la expertizele solicitate de apărători.

În decizia sa, judecătoarea a calificat cererile avocaţilor drept abuzive şi a menţionat că ele ar fi fost depuse pentru a tergiversa examinarea dosarului. Ulterior, în faţa instanţei a compărut unul dintre presupuşii complici ai lui Platon, care este cercetat sub control judiciar pentru tentativă de escrocherie în proporţii deosebit de mari. Timp de aproximativ trei ore, inculpatul a povestit cu lux de amănunte activitatea sa din ultimii ani şi a declarat că nu-şi recunoaşte vina. Nici el şi nici avocatul său nu au dorit însă să facă declaraţii în faţa presei. După şedinţă, unul dintre avocaţii lui Platon a comentat mărturiile acestuia.

Următoarea şedinţă va avea loc pe 27 septembrie, atunci când va depune mărturii cel de-al doilea presupus complice al lui Veaceslav Platon. El este cercetat în arest preventiv şi se află după gratii de aproximativ nouă luni.